נועה גלבוע
HR Growth Partner and Team Leader
זמן קריאה: 5 דקות
זמן? לאן הוא בורח?
בעולם הגיוס (ובטח בימים אלה), נדמה שכל הזמן אנחנו נמצאים בריצה מתמדת, צריכים להחזיק כמה כדורים באוויר ולדאוג שהכל יתפקד וירוץ חלק – מפוקסים לעבר המטרה הסופית.
היומיום שלנו מרגיש לפעמים כמו גשם של מטלות שנזרקות אחת אחרי השניה בקצב מסחרר: מועמדים לדבר איתם, ראיונות לתאם, follow up על ראיונות שכבר קרו, ניהול תהליכים, נדנוד למנהלים המגייסים, פרסומים, סורסינג ועבודה עם מקורות גיוסים שונים.
מאוד מבלבל ומאוד לא פשוט להבין מה החשוב ומה הדחוף, מה צריך לקרות עכשיו מה יכול לחכות לאחר כך והרבה פעמים בסוף היום אנחנו מרגישות שרצנו פול גז בניוטרל – היינו עסוקות ועמוסות, אבל בסופו של דבר מרגיש שכלום לא התקדם.
דיסקליימר קטן. יש המון שיטות לניהול זמן, המון ורסיות שונות ובסופו של דבר כל אחד מרכיב לעצמו את הנוסחא שהכי מתאימה לו. בבלוג הזה, אשמח לתת טיפים קטנים שאולי יעזרו גם לכן.
תנצלו את היכולות של מערכת הגיוס שלכן
ניהול התהליכים במערכת הגיוס יכול לשמש ממש כ-To do list שניתן לעבוד לפיו כדי לראות שלא מפספסים שום דבר.
למערכות היום יש יכולות פילטור מגוונות ובחלקן אפילו מערכות מובנות ששולפות למקום אחד את כל המועמדים לפי המשימות – מועמדים שצריך לתאם מולם ראיונות, שרואיינו ועדיין לא התקבלה החלטה וכו׳. מאפשר לנהל את התהליך בצורה מהירה יותר, בלי לפספס מועמדים.
יחד עם זאת, בגיוס מאוד קל להשאב רק למשימות היומיות שלנו (שיכולות בעצמן למלא יום שלם).
גיוס הוא גם אסטרטגי ויש בו אלמנטים חשובים ואפילו דחופים, שאפשר בקלות לפספס בתוך היומיום.